Grattis U21 till EM-guldet!

Det finns inget annat att göra än att lyfta på hatten. För U21 förstås. Jag är så glad att många verkar förstå hur stort det här är. Att ett svenskt landslag vinner EM i fotboll är helt sjukt. På alla sätt. Kollar man på vilka spelar som de andra lagen har och klubbarna de spelar i så gör sig historien David mot Goliat sig påmind. Harry Kane till exempel. Killen spelar i Tottenham Hotspur och gjorde en fantastisk säsong i Premier League. Manchester United och andra storlag ryktas vilja värva 21-åringen – för 500 miljoner svenska kronor! Det är en hel del pengar det.

Och så har vi svenska gubbar på planen som gjorde ett bättre EM än Kane. Vi kan lyfta fram vem som helst. Alla i Sveriges lag gjorde väldigt bra ifrån sig.

Det jag tar med mig från det här mästerskapet är hur skönt det vara att se klassisk svensk fotboll. Vi spelade rakt och försökte komma till avslut hela tiden. Ja det blir mycket bollar på huvudet. Men vi är ett nordiskt lag och det är så vi spelar. Vill man se tika-taka så åk till Spanien och kolla på snabba killar på 1.67 meter som spelar på marken. Vi spelade inte bara “vårt” spel offensivt utan också defensivt. Det är hårt spel och griskämpande. Ingen hänger läpp utan tappar man boll så springer man tillbaka utav bara helvete för att inte svika sina lagkamrater. Ingen vill se negativa konsekvenser för sitt slarv och det är att ta ansvar det. Jag som är allergisk mot divalater och spelare som är för stora för att göra grovjobb. Alla i U21 hade rätt attityd på planen och det var därför de kunde spela hem EM-guldet. Jag hoppas att alla gubbarna får fira länge och väl och jag hoppas liksom många andra att det blir Bragdguldet för U21. Hatten av en gång till!